torstai 6. elokuuta 2009

Mietteitä avioliitosta


Jottei juhlan perimmäinen tarkoitus ja merkitys unohdu kaiken muun keskellä:


"Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä."(1. Kor. 13:4)

Avioliitto perustuu parin valintaan ja päätökseen. Ilmaistessaan tahtonsa rakastaa toinen toistaan vihittävät sitoutuvat avioliittoon ja siihen, että tekevät parhaansa, jotta kumpikin voisi olla siinä onnellinen.

Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on sekä oikeudellinen tapahtuma että pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta. Avioliitto on perheen perusta. Avioliiton solmimisessa vihittävät sitoutuvat toisiinsa julkisesti ja liitto saa yhteiskunnallisen vahvistuksen.

"He eivät enää ole kaksi, he ovat yksi. Ja minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön erottako." (Matt.19:6)

Lähde: Suomen ev.lut.kirkko

Välillä täytyy hiljentyä ja miettiä, miksi olemme tätä tekemässä. Juhla on tärkeän ja vakavan asian julkinen ilmaisumuoto, mutta perimmäinen merkitys tällä päivällä meille on, että olemme lupautuneet elämään yhdessä, ja tekemään sen eteen töitä. Vaikka nykymaailmassa avioliitot päättyvät hälyttävän usein, ja itsekin elämää jo nähneenä tiedän, ettei ehkä ole realistista odottaa, että välttämättä loppuelämämme yhdessä olisimme, sen pohjalle avioliittoa Jukkiksen kanssa perustan. Ilman luottamusta suhteeseemme ja sen mahdollisuuteen en voisi tehdä tätä. Tämän miehen haluan vierelleni elämääni. MYöskin vihkivalassani haluan tämän tuoda esille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti